Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek

Actualiteiten

Hier worden de actuele items aangaande Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek getoond.

Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek nam als één van de muziekgezelschappen deel aan het Inzingen van de Vaart in Boxmeer op zaterdagavond 1 juni 2024. Het Inzingen van de Vaart vindt sinds een aantal jaren plaats op het Wilhelminaplein in Boxmeer op de zaterdagavond voorafgaande aan de sacramentszondag (De Vaart in Boxmeer). Bekijk hieronder een aantal foto's van het optreden van Z.E.V..
Op zaterdag 25 november 2023 organiseerde Z.E.V. haar bijna jaarlijkse najaarsconcert Z.E.V.-Interactief, ditmaal in het kader van de organisatie van het samenwerkingsverband Zing! ON TOUR en voor de eerste keer uitgevoerd in de voormalige Laurentiuskerk in Vierlingsbeek. Naast de organiserende vereniging Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek traden op Gospelgroep LichterLaaie uit Eindhoven en omgeving, de a capella groep The Razzmatazz Harmonists uit Weert en The Streetsingers, eveneens uit Weert.

 

Gospelgroep Lichterlaaie

Gospelgroep Lichterlaaie is een zanggroep van ongeveer 25 enthousiaste mensen uit Eindhoven en omgeving met één gemeenschappelijke passie: zingen en muziek maken tot eer van God. Met deze muziek willen ze graag iets laten zien en horen van de liefde en blijdschap van God. Dit doen ze door het liefst met optredens in openbare gelegenheden, zoals winkelcentra, zorginstellingen, bij evenementen. Heel bijzonder zijn onze optredens in penitentiaire inrichtingen en onlangs tijdens een tour naar Londen. Gospelgroep LichterLaaie heeft een uitgebreid repertoire, van pittige (black) gospel tot ingetogen liederen.

 

https://www.zevzingt.nl/storage/Archief/2023/1125/01.jpg

https://www.zevzingt.nl/storage/Archief/2023/1125/02.jpg

 

The Razzmatazz Harmonists uit Weert

Niets overtreft de menselijke stem. De onlangs gevormde a capella groep The Razzmatazz Harmonists bestaat uit negen enthousiaste zangers die dezelfde passie voor close harmony zingen delen. Onder leiding van jazzzangeres Shaunette Hildabrand presenteert de groep hun meest actuele programma, een mix van pop- en jazz-standards. Door de afwezigheid van enige instrumentele begeleiding zijn deze vocalisten volledig afhankelijk van elkaar voor de harmonie, het ritme en de klankkleur, waardoor een absolute gelijkheid tussen de stemmen ontstaat.

 

https://www.zevzingt.nl/storage/Archief/2023/1125/03.jpg

https://www.zevzingt.nl/storage/Archief/2023/1125/04.jpg

 

The Streetsingers uit Weert

53 zangers en zangeressen vormen samen The Streetsingers. Dit koor heeft haar roots in het Weerter Laar en zingt sinds 1980, 43 jaar dus! Vanaf de eerste start tot de dag van vandaag is Noël Seerden hun dirigent en ze worden al 26 jaar vakkundig begeleid door pianist Bert Peeters.
The Streetsingers brengen een repertoire dat gaat van gospel tot pop en van klassiek tot musical tot jazz. Op grote en kleine podia, waar ze een heel divers publiek ontmoeten. Samen zorgen ze voor een kleurrijk en afwisselend stukje muziek. Ze zijn blij dat vanavond te mogen doen in Vierlingsbeek, speciaal voor ZiNG on Tour. Hier zijn The Streetsingers.

 

Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek uit Vierlingsbeek en omgeving

Sinds enige tijd staat Z.E.V. onder leiding van een nieuwe dirigent: Kenny Jansen. Een dirigent-wissel brengt nieuwe geluiden met zich mee. Kom luisteren naar het organiserend koor Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek! Bijna al onze nummers worden minimaal vierstemmig gezongen en worden begeleid door een live combo met gitaar, basgitaar, piano en drums. Enthousiasme, plezier en professionaliteit komen elke repetitie samen. Ons motto is dan ook: Zingen met de puntjes op de i.

Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek (Z.E.V.) organiseerde op zaterdag 1 juli 2023 voor de 15e keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas dat dit jaar samenviel met het uitgestelde gouden jubileum van Z.E.V. in de vorm van ZEVmeeZING.
Het evenement vond gelukkig 's avonds onder droge en aangename temperaturen plaats, terwijl het overdag regelmatig regende afgewisseld door enkele schaarse zonnige momenten.
Aan Muziek op de Maas / ZEVmeeZING namen naast Z.E.V. deel Troubadour Eduard Hagenstein uit Dordrecht, ongeveer 130 (!) ZEVmeeZINGers (leden, oudleden, familieleden en andere belangstellende wel/niet zangers) en de band Good Company uit Venray / Vierlingsbeek e.o..

Voor de niet-facebook lezers volgt hieronder een kort verslag.

Prachtig verloop Muziek op de Maas 2023

Aan al het moois komt een einde, wordt weleens gezegd...

Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek kijkt vol mooie herinneringen en tevreden terug op een prachtig verloop van een unieke Muziek op de Maas. Het koor vierde zaterdag 1 juli 2023, na onderbreking door de corona-jaren, haar gouden jubileum...

Enorm genoten

Niet alleen de Z.E.V.-koorleden, maar alle mensen zag je genieten. Het weer kreeg geen vat op onze gemoedstoestand. Dat hoefde ook niet, want er kon overal overdekt gezongen, gepraat, gegeten en gedronken worden. Zelfs op het hoofdterrein aan de Maas! Op het laatste moment besloten we om een pracht van een mastertent in te vliegen. Niet alleen sfeerverhogend, maar deze beslissing zou per definitie goed zijn tegen zon en regen. En zo geschiedde... Een tent met toegevoegde waarde.
Wij voelen onszelf bofkonten dat deze dag zo fijn verlopen is. Heel veel partners, vrijwilligers, dorpsgenoten en lokale ondernemers die ons grenzeloos ter zijde hebben gestaan. Dat waarderen wij enorm en willen van deze kans gebruik maken om een ieder hiervoor te bedanken!

Verleden - heden - toekomst

Deze memorabele dag was picobello verzorgd. Zoals altijd zaten er overal leuke, lieve aandachtvolle details in het dagprogramma en de goodiebags verwerkt. Dat was, is en zal altijd zo blijven. Dat noemen we Z.E.V.-DNA. In een speciaal ingerichte tent werden alle herinneringen gedeeld. Dankbaar voor vervlogen tijden tot het koor dat we nu zijn.
De geluiden vanuit ons publiek waren overweldigend: "geweldig fijne sfeer" en "goed georganiseerd". Ons bereikte ook een bijzonder bericht met de tekst: "Lieve mensen, wat een verrukkelijke kennismaking met Z.E.V.". Deze persoon in kwestie meldde dat ze zo blij naar huis gegaan is die nacht! Na een zoektocht naar een koor wist ze het nu zeker: Ze meldt zich aan als lid en kijkt reikhalzend uit naar dit nieuwe avontuur!
Met deze hartverwarmende reacties gaat Z.E.V. de toekomst in en gaat nieuwe herinneringen maken.

Speeddaten met (oud-)dirigenten

Tijdens de dag werden er door het rode, gele, groene en het blauwe gelegenheidskoor 4 nummers ingestudeerd onder begeleiding van (oud-)dirigenten met ieder hun eigen talent.

 

En juist die 4 totaal verschillende manieren van aanpak gaven sjeu aan de dag en werden mooie nieuwe ervaringen. Het "gespikkelde" gezelschap bestaande uit de aangemelde deelnemers en de koorleden "shineden" ieder op hun beurt afzonderlijk op het ponton en vervolgens samen met 2 gezamenlijke nummers staande in een cirkel rondom het publiek in de wei.

Samen zingen

Een lange periode van voorbereiding ging eraan vooraf. Met dank aan de jarenlange belangeloze samenwerking van iedereen en de blauwdruk zorgden voor een ge-oliede opbouw van dit evenement.
Afzonderlijke commissies staken, net zoals de afgelopen jaren, de handen uit de mouwen. Dit jaar kwam hier de jubileum- / reünie-factor bij... Een speciaal woord van dank aan diegenen van de ZEVmeeZING-commissie. De hoeveelheid werk werd beloond met een overweldigende mooie dag.
Een mooie quote van Ella Fitzgerald neemt Z.E.V. graag over: "Het enige dat beter is dan zingen is MEER zingen :)"
Tot volgend jaar!

 

Klik hier voor nog meer foto's, filmpjes en geluidsfragmenten van ZEVmeeZING.

 

https://www.zevzingt.nl/images/ZEVmeeZING_ModM08.jpg

 

https://www.zevzingt.nl/images/ZEVmeeZING_ModM09.jpg

 

https://www.zevzingt.nl/images/ZEVmeeZING_ModM10.jpg

 

https://www.zevzingt.nl/images/ZEVmeeZING_ModM11.jpg

 

https://www.zevzingt.nl/images/ZEVmeeZING_ModM12.jpg

 

https://www.zevzingt.nl/images/ZEVmeeZING_ModM01.jpg

 

https://www.zevzingt.nl/images/ZEVmeeZING_ModM02.jpg

 

https://www.zevzingt.nl/images/ZEVmeeZING_ModM03.jpg

 

https://www.zevzingt.nl/images/ZEVmeeZING_ModM04.jpg

 

https://www.zevzingt.nl/images/ZEVmeeZING_ModM05.jpg

 

https://www.zevzingt.nl/images/ZEVmeeZING_ModM06.jpg

 

https://www.zevzingt.nl/images/ZEVmeeZING_ModM07.jpg

Op zondagochtend 25 juni 2023 verzorgde Z.E.V. een mini-optreden in Lindezorg - thuis in dementie in Sevenum waar het lid Ben Walter sinds enkele maanden verblijft. Tijdens dit verrassingsconcert werden de nummers voor Muziek op de Maas uitgevoerd en werd na afloop Ben gehuldigd voor zijn 25-jarig lidmaatschap bij Z.E.V..

Op zaterdag 13 februari 2021 heeft men kunnen genieten van een geweldige livestream van het Liedjesavond-alternatief: Langen Ôjjem mit ète van ège Bôjjem. Aan dit livestream-gebeuren heeft de organisatie in het algemeen een warm gevoel over gehouden.
Een dankwoord van voorzitter Joop Verbeeten dat in Dorpsblad Globaal verscheen is hier in te zien.

Sinds begin november 2020 is er een leuk initiatief bedacht door twee Z.E.V.-leden (Karin Derks en Annette van Os): De ZEV-Zing-kettingreactie waarin ieder Z.E.V.-lid op vrijwillige basis een audioberichtje met een ingezongen liedje van een mede-Z.E.V.-lid, een video'tje met een ingezongen liedje, een getypte of ingesproken tekst, een gedicht, een versje, een leuke mop enz. kan doorgeven aan een volgend Z.E.V.-lid.

Vanwege de coronacrisis zijn alle repetities en optredens van Z.E.V. uitgesteld.
Met ingang van 17 april 2020 hebben er online-(Zoom-)repetities plaatsgevonden. Deze vorm van repeteren is in stand gehouden tot aan de zomerstop. Zo vond op vrijdag 10 juli 2020 de laatste online-(Zoom-)repetitie plaats met liefst meer dan 30 deelnemers.

Het bestuur van Z.E.V. heeft tijdens de vakantie bekeken en eraan gewerkt om op een of andere wijze weer fysiek te kunnen repeteren. Er waren inmiddels nieuwe richtlijnen, maar die vroegen een en ander aan organisatie en afstemming met onder andere de repetitie-locatie.
Op vrijdag 28 augustus 2020 vond de eerste - fysieke - repetitie na de zomervakantie plaats die door 29 personen werd bezocht. De repetitie was in een loods van het Z.E.V.-lid Gerjon Janssen en haar man Paul in Maashees. Hierbij werden de richtlijnen van het RIVM strikt nageleefd.

Met ingang van medio oktober 2020 zijn de online-(Zoom-)repetities weer hervat vanwege de hernieuwde lockdown.

Tijdens de online-repetities zijn er tot dusverre al 7 nieuwe nummers ingestudeerd.

Z.E.V. zou Z.E.V. niet zijn als er niet iets georganiseerd zou worden om bij elkaar betrokken te blijven.
Op zaterdagavond 27 juni 2020 was er op de plek waar normaliter Muziek op de Maas zou plaatsvinden een zogenaamde Bijeenkomst aan de Maas. Op deze datum is precies 50 jaar geleden de eerste uitvoering van - destijds - jongerenkoor Evergreen geweest. Een aantal leden van Z.E.V. heeft op deze zwoele zaterdagavond geheel volgens de richtlijnen van het RIVM onder het genot van een zelf meegebracht drankje en hapje gehoor gegeven om dit heuglijke feit te herdenken. De aanwezigen dienden wel hun eigen stoel en kleedje mee te nemen.

Agenda

Z.E.V. zal nog deelnemen aan de uitvoering van Zing! ON TOUR die nog georganiseerd gaat worden in Eindhoven.

facebook