Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek

Muziek op de Maas

Al bijna 20 jaar (de eerste keer was in 2004) organiseert Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek bijna jaarlijks het midzomeravondevenement Muziek op de Maas nabij de Maas, dichtbij de locatie van de veerdienst Vierlingsbeek - Bergen.

De toeschouwers kunnen vanaf een aangrenzend weiland prachtige muziek en show in zeer uiteenlopende stijlen beluisteren en bekijken. De muziek wordt vanaf een ponton in de Maas gepresenteerd dat speciaal hiervoor is ingevaren en vanuit het weiland zelf.
Deelnemende muziekgroepen zijn naast Z.E.V. vaak een gastkoor, een straatorkest/ muziekband en een Rockabilly/ Countryboogie Group.

.

Z.E.V. organiseerde op zaterdag 2 juli 2022 na enkele jaren afwezigheid vanwege de coronacrisis voor de 14e keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas onder ideale weersomstandigheden.
Deelnemende muziekgroepen waren naast Z.E.V. de muzikant/ troubadour Math Craenmehr uit Horst, het Liberty Gospel Choir uit Nijmegen en de band Terra Volta, eveneens uit Nijmegen.

Klik hier voor de posteraankondiging van Muziek op de Maas 2022.

Z.E.V. organiseerde op zaterdag 29 juni 2019 voor de 13e keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas onder heerlijke zwoele weersomstandigheden.
Deelnemende muziekgroepen waren naast Z.E.V. en Z.E.V.-Light de muzikant, kunstenaar en schrijver Luuk Lenders, de band Tin Soldiers, Harmonie De Herleving uit Vierlingsbeek en het Smartlappenkoor Van Heure Zinge, eveneens uit Vierlingsbeek/ Groeningen.
Op deze avond trad Z.E.V.-Light helaas voor de allerlaatste maal op vanwege het te geringe ledenaantal.

 

Z.E.V. organiseerde op zaterdag 16 juni 2018 voor de 12e keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas.
Het evenement vond onder ideale weersomstandigheden plaats: droog bij aangename temperaturen.

Deelnemende muziekgroepen waren naast Z.E.V. (en Z.E.V.-Light) de spectaculaire Slagwerk Groep Vortum-Mullem en de Nederlandse Crosby, Stills, Nash & Young tribute band 4 Way Street. De naam 4 Way Street refereert aan een live album van deze vier muziekiconen. De zes heren van 4 Way Street namen U mee op reis in een selectie van liedjes uit het uitbundige repertoire van David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash en Neil Young. Speciaal voor Muziek op de Maas was het repertoire aangevuld met klassiekers uit dezelfde periode van onder meer The Beatles en The Eagles.
Het vorig jaar geïntroduceerde nieuwe onderdeel Z.E.V.-Intermezzo bij Muziek op de Maas ontbrak dit jaar ook niet: Z.E.V. in een andere vorm: een solo, in twee- of drietallen en met alle mannen samen.

 

Z.E.V. organiseerde op zaterdag 24 juni 2017 na enkele jaren afwezigheid weer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas, dit jaar voor de 11e keer.
Het evenement vond helaas - na wekenlang droog weer gehad te hebben - onder druilerige weersomstandigheden plaats. Vanwege de heersende droogte mochten er zelfs geen vuurkorven gebruikt worden.

Deelnemende muziekgroepen waren naast Z.E.V. (en Z.E.V.-Light) het Nijmeegse 'straatorkest' Kladderadatsch met hun karakteristieke strijdliederen en de 'Rockabilly/ Countryboogie Group' The Kingsize Trio uit de regio Eindhoven.
Een nieuw onderdeel bij Muziek op de Maas was Z.E.V.-Intermezzo; Z.E.V. in een andere vorm: een duo, een mannenkoor, moeders en dochters en het 'Benkske an de Maas'.

 

Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek organiseerde op zaterdag 21 juni 2014 voor de 10e keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas.

Nabij de Maas in Vierlingsbeek konden de toeschouwers vanaf een aangrenzend weiland wederom prachtige muziek en show in zeer uiteenlopende stijlen beluisteren en bekijken. De muziek werd zoals inmiddels gebruikelijk vanaf een ponton in de Maas gepresenteerd dat speciaal hiervoor werd ingevaren en vanuit het weiland zelf.
Het evenement vond onder droge en qua temperatuur ideale weersomstandigheden plaats.

Deelnemende muziekgroepen waren naast Z.E.V. (en Z.E.V.-Light) 'Vocal Group' Mooche uit Best, het 'looporkest' Union Brass uit Venlo en de 4-koppige 'jaren zestig popgroep' The Surphonics uit Zaanstad.

Vanwege de deelname van Z.E.V. aan het sportieve/culturele project Symphonica in Sporto was er een samenwerking met de Damesgymclub Vierlingsbeek en de Dorpsraad Groeningen. Er werd een 'bewegings-flashmob' georganiseerd en kinderen (en enkele volwassenen) konden een 'bommetje' in de Maas uitproberen.

 

Klik hier voor nadere informatie over de deelnemende groepen en hier voor de bijbehorende poster.

Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek organiseerde op zaterdag 22 juni 2013 inmiddels al weer voor de 9e keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas.

Nabij de Maas in Vierlingsbeek konden de toeschouwers wederom vanaf een aangrenzend weiland prachtige muziek in zeer uiteenlopende stijlen beluisteren en bekijken. De muziek werd wederom gepresenteerd vanaf een ponton in de Maas dat speciaal hiervoor werd ingevaren en vanuit het weiland zelf.
De weersomstandigheden waaronder Muziek op de Maas 2013 plaats vond waren niet al te gunstig: voor de tijd van het jaar te koel, af en toe veel wind, afgewisseld met buien met (mot)regen. Maar ondanks de ieder jaar aanwezige vuurkorven en de niet overdreven maar voldoende mogelijkheden voor een hapje en een drankje stond dit garant voor een heerlijke, sfeervolle midzomeravond.

Deelnemende muziekgroepen waren naast Z.E.V. (en Z.E.V.-Light en Z.E.V.-Ultra-Light) Troubadour Peter, Vocalgroup Blended en de 3-mans band The Cowpokes.

 

Troubadour Peter van de Water neemt u mee naar weleer. Als middeleeuwse troubadour met accordeon, gitaar en vrolijke zang zal hij een sfeervol welkom verzorgen van Muziek op de Maas. Zijn liederen ondersteunt door de middeleeuwse uitstraling zullen u in een bijzondere sfeer dompelen.

 

Vocalgroup Blended is een a cappella Vocalgroup bestaande uit 5 vocalisten. Ze streeft naar een prachtige smaakvolle 'blend' van de eigen stemmen en een breed, bij voorkeur vijf-stemmig, repertoire. A cappella en Close Harmony met spannende akkoorden variërend van Jazz tot Pop. Een mix van stijlen zodat het nooit saai zal worden om naar hen te luisteren. Arrangementen uit eigen stal, zodat deze goed aansluiten bij de samenstelling van de groep. Onder de muzikale leiding van Erik van Vugt laat Blended het publiek genieten van een plezierig en enthousiast optreden. "Een blend, een melange, heeft een eigen smaak, waarin de smaak van de samenstellende delen hooguit door kenners nog te herkennen valt".

 

The Cowpokes spelen Bluegrass en oude Folk, hoofdzakelijk traditionals, vaak met Ierse invloeden, die op een oorspronkelijk en toch eigen manier worden vertolkt. De drie muzikanten spelen akoestische gitaar, mandoline en banjo en ze zingen alle drie. Bij voorkeur 'unplugged', met z'n drieën rond één grootmembraan-microfoon. Deze cowboys zorgen overal voor de juiste Amerikaanse sfeer. Ze spelen meerstemmige folk-ballades maar ook de bekende Ierse feest jigs. Soms hoor je een jankende blues, dan weer opzwepende bluegrass met supersnel banjowerk. The Cowpokes brengen hun muziek professioneel maar ongepolijst. Letterlijk geschikt voor alle leeftijden want iedereen kan genieten van een groep die zo puur is...

 

Z.E.V., Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek is een enthousiaste groep van bijna 50 zangers en zangeressen in de leeftijd van 20 tot 69 jaar. Het repertoire bestaat uit evergreens, musical- en popsongs, gospels, jazz en blues. Minimaal 4-stemmig, soms a cappella, soms begeleid door piano, basgitaar, gitaar en drums.
Z.E.V.-Light, de 15 tot 21 jarige leden van Z.E.V., met een repertoire van goeie popsongs en de nog jongere zangers en zangeressen van Z.E.V.-Ultra-Light. En dat alles onder leiding van dirigent Marco Mariën.

 

 

Poster Muziek op de Maas 2013

Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek organiseerde op zaterdag 23 juni 2012 inmiddels al weer voor de 8e keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas.

Nabij de Maas in Vierlingsbeek konden de toeschouwers vanaf een aangrenzend weiland wederom prachtige muziek en show in zeer uiteenlopende stijlen beluisteren en bekijken. De muziek werd wederom vanaf een ponton in de Maas gepresenteerd dat speciaal hiervoor werd ingevaren en vanuit het weiland zelf.
Het evenement vond gelukkig onder droge maar iets te koele weersomstandigheden plaats. Ter herinnering: de volgende dag was het echt beestenweer, veel te koud en slagregens met veel wind.

Deelnemende muziekgroepen waren naast Z.E.V. (en Z.E.V.-Light en Z.E.V.-Ultra-Light) de 'Close Harmony Group' Briskly uit Panningen en omgeving, de 'cheerleadinggroup' Sensation Cheerleading uit Boxmeer en de 3-koppige 'rockabillyband' The Wieners uit Valkenswaard.

Briskly, (vrij vertaald: levendig) is een close harmony groep uit de omgeving van Panningen en staat onder leiding van dirigent Sandra Halmans uit Roermond. Alle nummers zijn 5 of 6 stemmig en worden volledig a capella gezongen, waarbij ze met hun stemmen als instrumenten het publiek proberen te boeien. Het repertoire bestaat, naast diverse close harmony bewerkte popsongs ook uit licht klassieke en populaire stukken in diverse talen.

De Sensation Cheerleaders uit Boxmeer bestaan sinds 2001. Een All-Star organisatie die Cheerleading als show- en wedstrijdsport op professioneel niveau beoefent. De meiden en jongens van de Sensation Cheerleaders combineren cheerdance, turnen en stunts in spectaculaire routines, entertainment in Amerikaanse stijl. En na de United States of America mag nu Muziek-op-de-Maas zich vergapen aan hun kunststukjes.

The Wieners, vintage Rock'n'Roll uit de fifties! Zowel grote hits als B-kantjes en rariteiten, van Buddy Holly, Johnny Cash, Elvis Presley, Everly Brothers, Johnny Burnette, Roy Orbison en nog veel meer.
Authentieke manier van muziek maken uit de jaren '50. Van stevige Rockabilly tot Tearjerkers, alle nummers klinken als de oude vinyl-singeltjes in een Wurlitzer-jukebox! Uitsluitend originele instrumenten: uiteraard een contrabas, Fender Telecaster gitaar, een akoestische Gibson J-45 en 'staande' drums. Van optreden bij De Wereld Draait Door tot Muziek-op-de-Maas!!!

Z.E.V. (Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek), een enthousiaste groep van bijna 50 zangers en zangeressen in de leeftijd van 20 tot 65 jaar. Het repertoire bestaat uit evergreens, musical- en popsongs, gospels, jazz en blues. Minimaal 4-stemmig, soms a capella, soms begeleid door piano, basgitaar, gitaar en drums. Z.E.V.-Light: de 12 tot 18 jarige meiden van Z.E.V., met een repertoire van goeie popsongs en de nog jongere zangers en zangeressen van Z.E.V.-Ultralight. En dat alles onder leiding van dirigent Marco Mariën.

 

Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek organiseerde op zondag 26 juni 2011 inmiddels al weer voor de 7e keer het midzomerevenement Muziek op de Maas.
Vanwege de te vochtige weersomstandigheden was Muziek op de Maas verzet naar zondag 26 juni vanaf 11.00 uur i.p.v. zaterdag 25 juni. Helaas konden hierdoor Close Harmony groep Briskly en de Slagwerkgroep Vortum-Mullem niet deelnemen aan Muziek op de Maas.

Nabij de Maas in Vierlingsbeek konden de toeschouwers vanaf een aangrenzend weiland weer prachtige muziek van diverse pluimage beluisteren, eventueel onder het genot van een hapje en een drankje in een bijzonder sfeervolle omgeving. Deelnemers dit jaar waren/zouden zijn John-Boy & the Watsons, Close Harmony groep Briskly, de Slagwerkgroep Vortum-Mullem en de organiserende vereniging Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek (Z.E.V.), inclusief Z.E.V.-Light en Z.E.V.-Ultra Light.

  • John-Boy & The Watsons brachten muziek van de vijftiger en zestiger jaren, waaronder covers van de Beatles, Elvis Presley, Chuck Berry, Carl Perkins, de Rolling Stones, C.C.R. en Johnny Cash.

  • Close Harmony groep Briskly zou 5- en 6-stemmige nummers volledig a cappella zingen. Het repertoire bestaat naast popsongs ook uit licht-klassieke en populaire stukken in diverse talen.

  • Slagwerkgroep Vortum-Mullem zou een gevarieerd programma laten zien van Afrikaans tot Braziliaans, van klompen tot klankbuizen en van Stomp tot Percossal.

  • De organisator Z.E.V., bestaande uit ruim 50 zangers en zangeressen in de leeftijd van 20 tot 67 jaar onder leiding van Marco Mariën, zingt evergreens, musical- en popsongs, gospels, jazz en blues. Minimaal 4 stemmig, soms a cappella, soms begeleid door piano, basgitaar, gitaar en drums.

  • Z.E.V.-Light, de 12- tot 18-jarige meiden, hebben een repertoire van goede popsongs.

  • De nog jongere zangers en zangeressen van Z.E.V.-Ultra Light in de leeftijdscategorie van de basisschool tot slot staan onder leiding van Wieneke Coenen.

De poster voor Muziek op de Maas 2011.

Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek organiseerde op zaterdag 26 juni 2010 inmiddels al weer voor de 6e keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas.

Nabij de Maas in Vierlingsbeek konden de toeschouwers vanaf een aangrenzend weiland wederom prachtige muziek in zeer uiteenlopende stijlen beluisteren en bekijken. De muziek werd wederom gepresenteerd vanaf een ponton in de Maas dat speciaal hiervoor werd ingevaren en vanuit het weiland zelf.
Het evenement vond plaats onder ideale zomerse weersomstandigheden met een strakblauwe lucht en later op de avond onder een volle maan.

Deelnemende muziekgroepen waren naast Z.E.V. (en Z.E.V.-Light) het mannenkoor Manoeuvre uit Weert, de muziekband Hullie & Wai uit Gemert en de 4-koppige band Born in a Barn uit 's-Hertogenbosch en omgeving.
Voor het eerst was er dit jaar een optreden van Z.E.V.-Ultra-Light (een samenwerkingsproject van Z.E.V. en de buitenschoolse opvang Spring voor kinderen van groep 3 t/m groep 8).

 

Al 18 jaar zijn de 22 zingende mannen van Manoeuvre uit Weert grensverleggend bezig. Geen doorsnee mannenkoor, maar al vanaf het begin van zijn bestaan als Jongemannenkoor, wist Manoeuvre de aandacht op zich te vestigen door zijn verrassende repertoirekeuzen. Deze keuzes waren en zijn nog steeds het resultaat van de creativiteit van de muzikaal leider vanaf 1992 Noël Seerden. Het is een mengeling van close harmony, musical, soul, latin, hits en meezingers, meestal speciaal door Noël in vier- en of vijfstemmige zetting bewerkt voor Manoeuvre.
In 1999 heeft Manoeuvre haar grote verscheidenheid aan genres laten horen op de CD "Voice Male". Een bijzonder goed ontvangen CD waar ook de eerste fundamenten voor een groei in kwaliteit gelegd zijn. Voor de bezoekers van de revue Déjà Vu van Z.E.V. in 2007: het lied "Girls, girls, girls" kwam van hun CD!! In 2000 maakten ze een uitstapje naar de wereld van de operette en verleende haar medewerking aan de Weerter Rogstaekersoperette. In eigen beheer werd in 2003 en 2004 in Muziekcentrum de Bosuil in Weert samen met rockband Meadow een unplugged concert gegeven. Manoeuvre blijkt daarmee een van de eerste koren in Nederland die een eigentijds concert verzorgde in een muziekcentrum! Samen met rockband Meadow verleende Manoeuvre diverse malen haar medewerking aan promsconcerten, zoals de Panorama Proms in 2007.
Dat Manoeuvre echter meer in haar mars heeft, werd o.a. getoond tijdens het vijf- en tienjarig lustrum met een avondvullende theaterproductie in het Weerter Munttheater. Tijdens het 3e lustrum in 2007 werd een geheel eigen productie vol dans, drama en zang op de bühne gebracht die Manoeuvre de eerste Weerter Podium Publieksprijs opleverde. Een show die veel mensen verraste en veel enthousiaste reacties opleverde. Geheel in deze stijl blijft Manoeuvre zich op eigentijdse wijze vernieuwen en presenteren. Dus zeker een garantie voor een verrassend optreden van hoog niveau.

 

Als zich binnen een groep van vijftien mannen gedurende duizend maandagavonden dezelfde handelingen afspelen, mag je spreken van een ritueel. Rond de klok van half negen gaan koffers open, worden mondstukken op halzen gezet, drentelt een saxofonist nerveus rond, inhaleert een trompettist valse lucht, rinkelt een bekken, schuift de dirigent zijn partituren van links naar rechts over de tafel, laat een tubaspeler zijn vingers over de rammelende pistons dansen en beginnen de trombonisten een gesprek alsof ze elkaar weerzien na een jarenlange scheiding. Kortom het geroezemoes in het repetitielokaal wordt luider en luider alsof er sprake is van grote opwinding.

En dan onhoorbaar maar dwingend gaan een paar armen de lucht in en klinkt het geluid van twee knippende vingers. Een fractie van een seconde vult de ruimte zich met een rustgevende zaligheid van stilte, en dan als een schot dat het sein geeft voor de aanval, klinkt de eerste noot, cruciaal voor het verdere verloop van de avond. Krijgen we de geest? Waait er een milde zomerbries over de katoenvelden van Summertime? Herleven de hippie-jaren met California Dreamin'? Slagen we er in om strijdlust te laten doorklinken met La Campana? Blues, pop en een beetje klezmer. U begrijpt, er gaat wat om in zo'n band.
Wai zijn Hullie & Wai uit Gemert!!

 

Born-in-a-Barn is een Nederlandse band onder de bezielende leiding van Peter-Paul Kleijwegt. De vier mannen uit 's-Hertogenbosch en omgeving hebben als uitgangspunt 'americana', een mix van roots, folk, alt. country en rock muziek. Ze brengen een gevarieerd programma waarin zowel de zwoele geur van een verlaten boerenschuur als het grommende geluid van de grote stad te horen, te voelen en te ruiken zijn. Afwisselend opbeurend en melancholisch, altijd authentiek en gevarieerd. Born-in-a-Barn bestaat naast zanger/gitarist PP Kleijwegt uit Jos van den Dungen op viool, accordeon, mandoline en charanga, Noutd Janssen op bas en achter de drums Paul Stroucken. De bandleden hebben in het verleden gespeeld bij bekende namen als Bots, Django Edwards & friends, Veulpoepers, Ogham, Max Tax, Coup, Negligé, Dimitri van Toren, George Baker, Gé Reinders, Tom America en bij het Nederlands Blazers Ensemble. Een band van Nederlandse bodem met een puur Amerikaans geluid, geen overbodige fratsen, gewoon noten op de plek waar ze horen, geen egotripperij. Na Paradiso, 013, Carré, Oerol en Parade nu bij ons bij de zesde editie van Muziek-op-de-Maas!

 

Z.E.V. is een groep van zo'n 60 zangers en zangeressen in de leeftijd van 12 tot 65 jaar. De 12- tot 18 jarigen zingen bij Z.E.V.-light en soms zingen ze mee met het grote Z.E.V.
In de loop der jaren is een repertoire opgebouwd dat bestaat uit schitterende evergreens. Soms zijn dit musical- of popsongs, dan weer gospels of jazzy nummers. Alle liederen in 4- of meerstemmige zetting, van straight tot close harmony. Soms wordt a capella gezongen, maar de meeste liederen worden begeleid door het combo met gitaar, basgitaar, piano en drums. Titels als Hallelujah en It's Raining Men, medley's uit Chess of Broadway, Queens' Somebody To Love en De Kapitein dl. 2 van Acda en de Munnik zeggen de liefhebber genoeg.
Gemiddeld vier maal per jaar treedt Z.E.V. op in allerlei gelegenheden, van bruin café tot cultureel centrum, van winkelgalerij tot stadspark. En natuurlijk op onze eigen Maas bij deze alweer zesde editie van Muziek-op-de-Maas!!
Z.E.V. staat onder leiding van Marco Mariën, vakkundig en enthousiast dirigent, gedreven tot in de toppen van zijn tenen en in staat om het beste uit Z.E.V. te laten horen.
Sinds kort heeft Z.E.V. ook Z.E.V. Ultra Light in de aanbieding!! Elke dinsdagmiddag nemen 26 kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar deel aan een zangworkshop onder leiding van Wieneke Verdellen. Haar deskundigheid en enthousiasme staan garant voor heel veel plezier in het zingen. Deze zangworkshop is georganiseerd door Spring-Kinderopvang in samenwerking met Z.E.V. Bij Muziek-op-de-Maas zal de zangworkshop haar apotheose beleven!!

 

 

Poster Muziek op de Maas 2010

Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek organiseerde op zaterdag 20 juni 2009 inmiddels al weer voor de 5e keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas.

Nabij de Maas in Vierlingsbeek konden de toeschouwers vanaf een aangrenzend weiland wederom prachtige muziek in zeer uiteenlopende stijlen beluisteren en bekijken onder voor de tijd van het jaar te koele maar gelukkig droge weersomstandigheden. De muziek werd wederom gepresenteerd vanaf een ponton in de Maas dat speciaal hiervoor was ingevaren.

Deelnemende muziekgroepen waren naast Z.E.V. (en Z.E.V.-Light) de close harmony a cappella zanggroep Just-Us uit de omgeving van Eindhoven, de Slagwerkgroep van harmonie 'De Herleving' uit Vierlingsbeek en de swingende band Hidden Agenda met gitarist B.J. Baartmans.

Klik hier voor nadere informatie over de deelnemende groepen.

 

Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek organiseerde op zaterdag 28 juni 2008 inmiddels al voor de 4e keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas.

Nabij de Maas in Vierlingsbeek konden de toeschouwers vanaf een aangrenzend weiland prachtige muziek in zeer uiteenlopende stijlen beluisteren en bekijken onder aangename zomerse weersomstandigheden. De muziek werd wederom gepresenteerd vanaf een ponton in de Maas dat speciaal hiervoor werd ingevaren.

Deelnemende muziekgroepen waren naast Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek (en Z.E.V.-Light) de groepen Cor, Corry en de Brokken uit Deurne, Vocal-group Niet Storen uit 's-Hertogenbosch en de swingende Homesick & the Louisiana Men. Klik hier voor nadere informatie over de deelnemende groepen en over Muziek op de Maas in het algemeen.

 

 

 

Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek organiseerde op zaterdag 17 juni 2006 voor de derde keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas.

Nabij de Maas in Vierlingsbeek konden de toeschouwers vanaf een aangrenzend weiland prachtige muziek in zeer uiteenlopende stijlen beluisteren en bekijken onder de meest ideale weersomstandigheden die je je maar voorstellen kunt. De muziek werd wederom gepresenteerd vanaf een ponton in de Maas dat speciaal hiervoor ingevaren werd.

Deelnemers aan dit 'midzomeravondevenement' waren The Groove Factory (uit Best), het 18-koppige gezelschap De Fanfare van de 4e Hoedanigheid (uit Boxmeer), het samenwerkingsproject Songwriters United en Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek (inclusief Z.E.V.-Light).

 

 

The Groove Factory is niet zomaar een vocal group die lekker a cappella zingt maar een complete stemmenwerkplaats, een human song system. Zij brengen originele close harmony muziek op een hoog niveau, in verrassende, vaak eigen arrangementen.

 

De Fanfare van de 4e Hoedanigheid is een 18-koppig gezelschap (blaas- en slagwerk). Muziek in de richting van jazz, film, Balkan en eigen composities met een in 2005 uitgebrachte CD.

 

Songwriters United is een uniek samenwerkingsproject van 4 getalenteerde singer-songwriters van Nederlandse bodem. Op 17 juni was BJ Baartmans ondanks eerdere aankondigingen er toch bij. Op het podium presenteerden de vier muzikanten zich als een afwisselend programma in een akoestische setting. Vier artiesten die door middel van een muzikale stoelendans elkaar begeleiden op gitaar, mandoline, harmonica, bas en percussie. De verschillende muzikale invloeden komen in een hoog tempo voorbij: country, blues, pop, folk en ballads, gebracht met veel energie en liefde voor het lied.

 

 

Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek organiseerde op zaterdag 25 juni 2005 voor de tweede keer het evenement Muziek op de Maas.

Nabij de Maas in Vierlingsbeek konden de toeschouwers vanaf een aangrenzend weiland prachtige muziek in zeer uiteenlopende stijlen beluisteren en bekijken. De muziek werd gepresenteerd vanaf een ponton in de Maas dat speciaal hiervoor ingevaren was.

Deelnemers aan dit 'midzomeravondevenement' waren musicalkoor Hooge Noot (uit Etten-Leur), percussiegroep Hakuna Matata (uit Venlo/ Venray e.o.), band-aan-de-bar Bo4 (Venlo/ Velden) en Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek (inclusief Z.E.V.-Light).

 

Hakuna Matata is een zeer enthousiaste groep percussiespelers. Afrikaanse dans, zang en opzwepend getrommel waarbij men niet stil kan blijven zitten.

 

Hooge Noot is een dynamisch koor met combo dat door hun bewegingen het swingende karakter van de musicalstukken onderstreept.

 

 

 

Bo4 (Beaufort) is een viermansformatie die covers brengt van groepen als The Eagles en The Band en daarnaast eigen werk vertolkt d.m.v. Nederpop te mixen met Britse popmuziek.

Na vele uren voorbereidingen organiseerde Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek op zaterdagavond 3 juli 2004 voor de eerste maal het evenement Muziek op de Maas.

Naast Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek traden ook op: Close Harmony Group Confetti uit Venray, de Maessanghers uit Grave en de Folkgroup Alice's Restaurant uit Venray e.o.

Ondanks het herfstachtige karakter van het weer kan Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek terugkijken op een geslaagd evenement.

 

 

 

 

 

Agenda

Z.E.V. zal op zaterdag 6 juli 2024 voor de 16e keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas organiseren.
Z.E.V. zal nog deelnemen aan de uitvoering van Zing! ON TOUR die nog georganiseerd gaat worden in Eindhoven.

facebook